DGLV

DGLV - Directoraat-generaal Luchtvaart

Click op het logo rechts voor een directe link naar de website van het DGLV.

Wij zullen u hier verder op hoogte houden van de meest recente informatie van het DGLV met betrekking tot RPAS.

 

logo_mob

 

Eerste lichting drone piloten slaagt in theoretisch examen DGLV

Op 30 april organiseerde de FOD Mobiliteit en Vervoer het eerste theoretisch examen voor toekomstige drone piloten. 376 kandidaten schreven zich in en 282 onder hen hebben het examen ook effectief afgelegd. Iets meer dan de helft van de kandidaten (146 personen) slaagde voor deze test. Hun resultaat blijft 12 maanden geldig. De geslaagden kunnen nu een medische test ondergaan bij een erkende arts of medisch centrum om een medisch certificaat te bekomen. Eens ze dit certificaat hebben, kunnen de kandidaten hun praktisch examen afleggen bij een examinator die erkend is door het Directoraat-Generaal Luchtvaart (DGLV) van de FOD Mobiliteit en Vervoer.
 
Het praktisch examen gaat over:
 
-      Technologische aspecten van de verschillende types drones
-      Aerodynamica
-      Navigatie en instrumentatie
-      Privacy wetgeving
-      Vluchtervaring met een drone via een testvlucht

De inschrijvingen voor het praktische examen bij de erkende examinatoren kunnen gebeuren vanaf 30 mei. Wie geslaagd is kan een aanvraag voor een bewijs van bevoegdheid indienen bij het DGLV. Dit bewijs van bevoegdheid voor drone piloten is enkel vereist voor vluchten overeenkomstig categorie 1. Kandidaten die niet de kans hebben gehad om deel te nemen aan dit eerste examen, kunnen deelnemen aan het volgende examen op 1 juli 2016.  (27/5/2016)

Link DGLV

 

 

 

DGLV publiceert folder met nieuwe Drone Reglementering

DGLV geeft meer duidelijkheid over de verschillende klasses en regelmentering van de Drone/RPAS sector in België. Wat mag ik doen met mijn drone? Op welke manier kan ik veilig vliegen? Er worden 4 verschillende groepen gecreëerd :

Klasse 1a en 1b (Professioneel), Klasse 2 (Semi-Professioneel) en Recreatief (Privé).

Hiernaast kan u op de link de folder downloaden.

Voor al deze klasse kan u bij ons een opleiding volgen. Aarzel niet om ons te contacteren voor informatie of advies.  (9/3/2016)

 

 

DGLV Folder RPAS 201603

Wet- en regelgeving dronegebruik in België

Volgens de laatste informatie die wij in de pers hebben kunnen lezen, zou in België het Drone gebruik ingedeeld worden in 3 soorten klassen.

Klasse 1 (Professioneel), Klasse 2 (Semi-Professioneel) en Recreatief (Privé).

Hiernaast vindt u een schematisch overzicht van de indeling. Definitieve bevestiging en details zullen er zijn na de publicatie van het KB. Dit KB wordt verwacht in april van dit jaar.

We houden u verder op de hoogte.  (4/3/2016)

 

in2sky overzicht klasse